Як приготувати картоплю в шкірці: простий рецепт запікання картоплі з ложкою | Кулінарні новини | FoodOboz
Картопля, запечена в шкірці, вимагає чимало часу для приготування, і результат не завжди відповідає очікуванням. Ідеальним варіантом цієї страви є той, що має рум'яну, хрустку скоринку, а всередині залишається легким і м'яким.
Філ Вікері, відомий шеф-кухар, нещодавно в ефірі YouTube- каналу "This Morning" розповів, що більшість людей готують картоплю в мундирі неправильно. Він також запропонував чудову альтернативу, спробувавши яку, страва вийде ідеальною.
Виявилося, що для приготування картоплі в шкірці потрібно всього лише саму картоплю, кілька спецій, трохи олії та... столова ложка. Цей простий інструмент виконує важливу функцію, сприяючи рівномірному приготуванню за скорочений час.
Вікері продемонстрував свій спосіб приготування картоплі в шкірці. Спочатку він ретельно вимив та висушив овоч, а потім помістив його в мікрохвильову піч на три хвилини. Після закінчення цього часу перевернув картоплю і знову встановив таймер на такий же проміжок. Цей метод допомагає скоротити час, необхідний для запікання.
Після цього Філ виклав картоплю на деко, зробивши на ній хрестоподібні надрізи, і змастив її олією. Додавши сіль і перець, він мав би вже відправити овочі в духовку для запікання. Однак перед цим йому потрібно було реалізувати один важливий лайфхак, для якого знадобилася столова ложка. Він просто вставив ручку ложки в саму картоплю, і лише після цього відправив її в духовку. Завдяки цьому трюку час приготування картоплі скорочувався з години до 35-45 хвилин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти з картоплі: