Найсмачніший маринований перець на зиму: доведений рецепт від талановитої фудблогерки.
Унікальний рецепт заготівлі гострого перцю на зиму за балканською технологією викликав великий інтерес у господинь. А ось цей спосіб приготування маринованого болгарського перцю є справжнім відкриттям. Про секрети його створення поділилася на своєму YouTube-каналі "В гостях у Ptashka Nadia" чарівна фудблогерка з Рокитного, яка готує у домашньому стилі. "Не знаю жодного смачнішого перцю, ніж за цим рецептом, і це абсолютно правда. Ніяких неприємних відчуттів, тільки справжнє задоволення. Не зволікайте, краще одразу приступайте до приготування", -- запрошує Надія Пташка.
Спосіб приготування:
Помити 4 кг болгарського перцю, почистити його від насіння та плодоніжок. Нарізати довільними шматочками, але важливо, щоб вони були приблизно однакового розміру.
Стерилізуйте літрові банки будь-яким зручним для вас методом.
Підготувати сіль, цукор, часник, чорний перець горошком і оцет.
У鍋і довести воду до кипіння.
Складники для однієї літрової банки:
Перець слід спочатку прокип'ятити партіями у воді протягом точно 7 хвилин з моменту закипання. Цей часовий проміжок є критично важливим, тому дотримуйтесь його без відхилень. Після цього викладіть перець у банки з приправами, заливши його гарячою водою, в якій він варився. Закрийте банки кришками, переверніть їх догори дном і замотайте для охолодження.
З 4 кілограмів перцю можна приготувати близько шести літрових баночок ароматного маринованого перцю.
Раніше "ФАКТИ" ділилися порадами, як легко і смачно підготувати болгарський перець з медом для зимових запасів без зайвих труднощів.