Унікальний рецепт світящихся пряникових гарбузів – Афіша bigmir)net
Насправді ці ласощі створені з готових імбирних пряників і розтоплених цукерок, тому їх приготування є досить простим. Проте, декорування потребує трохи більше часу і зусиль. Це особливе частування після школи, яке заслуговує на почесне місце на вашому святковому столі на Хелловін!
Вистеліть два дека спеціальним антипригарним папером для випічки. Підготуйте тісто для імбирних пряників, слідуючи рецепту, із застосуванням масла та золотистого сиропу.
Розкачайте тісто на поверхні, присипаній невеликою кількістю муки, до товщини приблизно 5 мм. Використовуючи формочки діаметром 7,5-9 см, виріжте кружечки (можна комбінувати різні форми).
Сформуйте кружечки в злегка сплюснуту конструкцію, схожу на гарбуз, а потім відщипніть невеликий шматочок тіста зверху, щоб створити ніжку.
Розмістіть печиво на підготовлених листах. За допомогою маленького гострого ножа виріжте шматочки тіста з кружечків, намагаючись створити форму гарбуза. Залишки тіста розкачайте, щоб приготувати ще порції печива.
Помістіть льодяники у харчовий пакет і за допомогою качалки роздробіть їх на невеликі шматочки, які зможуть вміститися у вирізані отвори. Уникайте занадто дрібних частин — трохи більші шматочки легше використовувати. Рівномірно розподіліть їх по отворах у тесті, а потім поставте листи в морозильник на 45 хвилин. Увімкніть духовку на газ 4, 180 °C, вентилятор 160 °C.
Випікайте печиво від 5 до 7 хвилин, поки воно не набуде піщаної текстури і цукерки не розплавляться.
Паралельно підготуйте невеликі листочки з зеленої глазурі. Ви можете або розім’яти та відщипнути маленькі шматочки глазурі пальцями, щоб створити форму листя, або ж тонко розкатати її і вирізати листяні контури ножем. Змішайте кілька крапель води з цукровою пудрою, щоб досягти консистенції, схожої на клей, а потім використайте цю суміш для приклеювання листочків до охолодженого печива. Додайте деталі з помаранчевої глазурі, щоб створити гарбузи, а потім залиште печиво сохнути, перш ніж скласти його в контейнери або смакувати. Воно може зберігатися у герметичному контейнері протягом 1-2 тижнів.