Смак їжі визначається способом її нарізання: цікава особливість нашого мозку - Hochu.ua.
Ми розповідали, як насправді потрібно їсти піцу за порадами італійця. Тепер поговоримо про той факт, який може здивувати - як смак їжі залежить від того, якими шматочками її нарізали.
Принаймні, наш мозок в цьому не сумнівається. Такі висновки зробили науковці, які вивчали цей цікавий феномен. Інформацію можна знайти на сайті Ukr.Media.
Форма і методи нарізання продуктів здатні значно впливати на наше сприйняття їх смакових якостей. Це підтверджують численні дослідження. Вчені пояснюють, що при нарізанні, наприклад, цибулі або часнику, активуються ферменти, які вивільняють аромати, що підсилюють смак. Отже, чим дрібніше нарізані інгредієнти, тим більше ароматичних сполук потрапляє в організм. Це, в свою чергу, робить смакові відчуття більш яскравими та насиченими.
Текстура їжі також має значний вплив на наше сприйняття. Цікавий нюанс: овочі округлої форми здаються більш соковитими та привабливими. Натомість кубічні шматочки можуть викликати у нас асоціації з меншою апетитністю.
Отже, спосіб нарізки їжі має як хімічний, так і психологічний вплив на те, як ми сприймаємо смак. Крім того, ми обговорили причини, чому ви, можливо, ще не мали можливості спробувати справжній васабі.