У Німеччині на Октоберфесті утворюються черги до стендів з безалкогольним пивом, і броварні активно вивчають цей цікавий феномен.


Наразі безалкогольне пиво складає близько 10% від загального обсягу виробництва пива в Німеччині.

Смак той самий, але немає похмілля і можна сісти за кермо. Безалкогольне пиво набуває дедалі більшої популярності у Німеччині. І це помітно навіть на Октоберфесті - одному з найбільших пивних свят у світі. Хто віддає перевагу безалкогольному пиву і чому, дивіться в сюжеті журналістки "5 каналу" Нонни Стефанової у випуску новин.

Отримуйте найважливіші новини дня без зайвих оголошень та реклами! Друзі, приєднуйтесь до "5 каналу" у Telegram. За хвилинку ви будете в центрі подій!

На перший погляд, важко помітити різницю, і смак нічим не поступається звичайному пиву. Проте, після кухля цього напою можна без вагань сідати за кермо, а вранці не відчуєш жодного неприємного наслідку. Це безалкогольне пиво. У Німеччині все більше людей обирають саме його. Переваги цього легкого напою визнає навіть керівник однієї з найдавніших пивоварень країни.

"Я справді ціную безалкогольне пиво. Звісно, справжнє мені подобається більше, але його не вип'єш цілий день, якщо у тебе є робота, або потрібно керувати автомобілем... На жаль, як пивовар, мушу визнати, що споживання пива зменшується. Проте ми прагнемо продовжувати його виробництво. Якщо є можливість насолодитися свіжим смаком нашого особливого пива в безалкогольному варіанті, це має сенс", - поділився думками головний пивовар компанії Weihenstephan Тобіас Золло.

Насправді безалкогольне пиво має зовсім інший смаковий профіль, ніж його алкогольний аналог, якщо не приділити уваги його розробці. Про це розповідає виконавчий директор Товариства дослідження хмелю. Його мета полягає у виведенні та вирощуванні особливих сортів хмелю, які можуть компенсувати відсутність алкоголю в пиві та надати йому унікальний смак. Це є вимогою сучасного ринку, що підтверджується статистичними даними.

Дізнайтеся більше: У святковий момент коронації монарха: пивоварня поблизу Віндзора презентувала особливе пиво - новини сюжету.

"Безалкогольний ринок протягом багатьох років становив лише два або три відсотки від усього виробництва пива в Німеччині. А за останні два-три роки він значно зріс. Тож зараз безалкогольне пиво становить майже 10% від усього виробництва пива у Німеччині. І цей показник зростає дедалі більше. І я думаю, що це дуже тісно пов'язано і з якістю пива", - наголосив виконавчий директор Товариства дослідження хмелю Вальтер Кьоніґ.

Популярність безалкогольного пива можна відчути не тільки через статистику, але й на практиці. Наприклад, на Октоберфесті, одному з найбільших пивних фестивалів у світі, біля стендів з безалкогольними напоями завжди є черги людей.

"Для людей, які не люблять алкоголь, але хочуть насолодитися Октоберфестом, безалкогольне пиво - це хороший варіант. Але іноді люди відчувають, що з алкоголем їм веселіше, а це не дуже добре, тому що можна розважатися і без алкоголю. Тож, якщо ви любите пити безалкогольне пиво, це, безумовно, варіант для вас. І якщо ви хочете прийти і випити безалкогольного пива, ніхто вас не засуджуватиме", - зауважив відвідувач Октоберфесту Мікаель Казеліц.

А от ціна безалкогольного пива - не нижча від алкогольного, але й не вища. На цьогорічному Октоберфесті літровий кухоль пива будь-якої міцності коштує від 13,5 до 15,5 євро. Це приблизно 600-700 гривень.

Related posts