Айвове варення з лимоном: настільки смачне, що неможливо зупинитися!
Айва -- особливий фрукт, який має неповторний аромат, що нагадує яблука, груші та осінні квіти. Тому варення з нього досить популярне. У поєднанні з лимоном і цукром воно виходить надзвичайно смачне й ароматне і має яскраво-золотистий колір. Цей простий рецепт чудово смакує на тостах, як начинка для печива або навіть як добавка до йогурту. Таке варення може приємно здивувати і на святковому столі завдяки ідеальному поєднанню солодкості та кислинки, пише видання Retete.
Перед початком приготування ретельно промийте айву та лимон. Айву слід розрізати на дві половини, вийняти кісточки, а м'якоть нарізати на тонкі скибочки. Лимон можна нарізати як кружечками, так і часточками. Помістіть підготовлені фрукти в каструлю, додайте цукор і гарненько перемішайте. Залиште суміш настоюватися на 10-12 годин, щоб фрукти віддали свій сік.
Після того, як фрукти відстоялися, помістіть каструлю на помірний вогонь. Доведіть суміш до кипіння і варіть протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи та знімаючи пінку, що з'являється на поверхні. По закінченні 10 хвилин вимкніть вогонь і дайте масі охолонути.
Повторіть процес: кип'ятіть суміш 3-4 рази, даючи їй охолонути після кожного кипіння. Час, проведений у варінні, вплине на густоту варення — чим довше ви його варите, тим воно буде більш густим. Рекомендується використовувати повільний вогонь, щоб запобігти пригоранню.
Коли ваше варення набуде бажаної текстури, розподіліть його по заздалегідь стерилізованим банкам, міцно закрийте кришками і дайте йому охолонути до кімнатної температури. Після цього перемістіть варення в прохолодне місце для зберігання.
Спробуйте створити справжній новорічний шедевр — варення з айви на основі рожевого ігристого.
Спробуйте чудовий швидкий рецепт від чарівної блогерки Alina FooDee – піца без основи, приготована на сковороді!