Як не слід готувати макарони: несподівані помилки та корисні поради.


Здавалося б, макарони - це найпростіша страва, яку тільки можна приготувати. Але насправді кілька маленьких помилок можуть зробити її не такою вже й смачною.

Зазвичай коли потрібно швидко і просто приготувати страву, ми обираємо макарони. Помилитися майже неможливо! Або ви так думаєте - бо є кілька помилок, яких припускається чимало людей, пише Real Simple.

Цікаво, але ці 5 продуктів не слід зберігати поруч: так вони залишаться найбільш свіжими.

Можливо, ви не надавали великого значення тому, чи варто підсолювати воду та макарони, проте без цього страва не набуде належного смаку. Декілька кухарів стверджують, що вода для варіння повинна мати смак моря, хоча це може бути дещо перебільшено.

Вода для варіння має нагадувати смачний бульйон - тобто 1 столова ложка солі на літр води.

Деякі люди вважають, що додавання оливкової олії у воду для макаронів - це хороша ідея. Втім, насправді це зовсім не так - це спричинить велику кількість проблем, адже макарони стануть слизькими та не дадуть соусам добре покрити страву.

Довіртеся: краще зберегти олію для кращого використання.

В макаронах не слід використовувати олію / Джерело: Pexels

Коли ви готуєте довгі спагеті, може виникнути спокуса зламати їх перед тим, як заштовхнути в каструлю. Втім, робити цього не варто, адже поламану локшину буде набагато складніша обертати навколо виделки. А якщо ви ще й вірите в прикмети, то є така, що віщує нещастя після ламання локшини.

Час приготування, зазначений на упаковці макаронів, є орієнтовним, а не строгим правилом. Зазвичай найсмачнішими є макарони, які не переварені. Щоб досягти цього ідеального стану, варто регулярно перевіряти готовність локшини під час приготування.

Соус для пасти - це саме те, що робить страву вишуканою та смачною. І перед тим, як виливати з макаронів воду, потрібно зберегти чашку, аби додати її в соус. Вода з макаронів додасть йому шовковисту, густу текстуру.

Промивання пасти — це серйозна помилка. Коли ви це робите, ви усуваєте крохмалисту плівку, яка сприяє з'єднанню соусу з макаронами. Тому, якщо ви плануєте насолоджуватися гарячими макаронами, не варто їх промивати.

Related posts