Смачне печиво в стилі Гаррі Поттера: ваші діти неодмінно будуть в захваті!
Чарівний настрій культової стрічки Гаррі Поттер може ожити навіть у ваших десертах. Особливо такі ласощі стануть в нагоді восени і неодмінно порадують ваших дітей. Наприклад, ви можете спробувати спекти ароматне печиво з ніжним кремом і солодкою карамеллю.
Концепція створення смачного печива в стилі Гаррі Поттера була представлена на Instagram фудблогеркою Стефані Сіммонс (bluebowlrecipes). Не забувайте залучати дітей до процесу приготування!
Складові для приготування ірисового соусу:
Інгредієнти для печива:
Складові для приготування глазурі:
Метод приготування:
1. Розігрійте масло в середній каструлі на середньому вогні. Введіть коричневий цукор і вершки, ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння, а потім варіть протягом п'яти хвилин, не заважаючи.
2. Відійміть каструлю від вогню і введіть в суміш щедру порцію морської солі. Перелийте соус у скляну ємність або в миску, потім залиште його охолоджуватися до кімнатної температури.
3. Щоб приготувати коричневе масло, розігрійте масло в середній каструлі на помірному вогні, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть, періодично помішуючи. Масло почне пінитися, набираючи золотистий відтінок, і згодом підрум'яниться.
4. Коли олія набуде насиченого золотавого кольору, акуратно перелийте її в термостійкий контейнер і розмістіть у морозильнику на 10-20 хвилин, щоб вона охолола до кімнатної температури.
5. Для тіста додайте розтоплене охолоджене коричневе масло в миску для змішування.
6. Додайте розтоплену ірискову стружку та збийте з цукром до однорідності. Додайте яйця та ваніль, збивайте протягом 30-45 секунд. Додайте сухі інгредієнти та перемішайте лопаткою, очищаючи стінки та дно миски, щоб повністю включити борошно.
7. Накрийте миску чистим рушником і дайте тісту відпочити в холодильнику протягом 10 хвилин. Увімкніть духовку для розігріву до 185°C. Вистеліть деко пергаментним папером.
8. З охолодженого тіста створіть кульки вагою 60 г, обваляйте їх у цукровому піску.
Розмістіть по 5-6 кульок тесту на деко. Випікайте їх протягом 10 хвилин. Після цього, акуратно притисніть печиво зворотною стороною мірної чашки, щоб надати йому трохи плоскої форми. Дайте печиву охолонути на деко протягом 5-10 хвилин, а потім перемістіть його на решітку для остаточного охолодження.
10. Для глазурі у середній мисці збийте розм'якшене масло та вершковий сир міксером на високій швидкості до однорідної маси. Поступово додайте цукрову пудру, потім -- ірисковий соус, ваніль та щіпку солі. Збивайте до однорідності. Якщо глазур стає занадто рідкою, охолодіть її в холодильнику або морозилці на 10-30 хвилин до загустіння.
На OBOZ.UA ви також знайдете різноманітні рецепти: