7 продуктів, що сприяють підвищенню рівня гемоглобіну
Доктор Ені-Олорунда визначив 7 продуктів, які сприяють підвищенню рівня гемоглобіну в крові.
Надзвичайно важливо зберігати оптимальний рівень гемоглобіну. Його зниження може вказувати на дефіцит заліза та наявність анемії. Відновити рівень гемоглобіну можна за рахунок корекції раціону.
"Моркв'яний сік відмінно підвищує гемоглобін. Максимальний ефект можна отримати, якщо випивати склянку соку 3-4 рази на тиждень. Ще один ефективний засіб - шипшина з медом. Він не тільки підвищує рівень гемоглобіну, а й зміцнює імунітет, надає загальнозміцнюючу та стимулюючу дію на організм", -- каже експерт.
При низькому рівні гемоглобіну важливо включити в раціон суницю та полуницю. Ці ягоди наситять організм необхідними вітамінами та мікроелементами. Корисними також є настої цілющих трав. Для цього підходять листя ожини та кропиви, а також ромашка і звіробій.
Відмінно підвищують гемоглобін журавлина, мед та волоські горіхи. Компоненти потрібно змішати в однакових пропорціях, регулярно з'їдати невеликими порціями.
Звичайний буряк, доступний кожному, теж здатний підвищити рівень гемоглобіну. Проте, це можливо лише за умови його вживання у формі соку.
Безумовно, продукти, насичені залізом, також рекомендовані для підвищення рівня гемоглобіну. До таких належать печінка, телятина, яловичина, гранати, гречка, малина та яблука.