Фарширований гарбуз: оригінальний рецепт смачної та корисної страви


Ця страва не лише чудова на вигляд, але й на смак просто приголомшлива.

Пропонуємо подати цю страву на святковий стіл як гарнір або в ролі основної страви. Інформацію надає ТСН, а також повідомляють Контракти.UA.

Дві половинки мускатного гарбуза, попередньо розрізані та без насіння.

вода чи овочевий бульйон - 2 склянки.

свіжомелений чорний перець

сіль може бути замінена на "кристалічний продукт, що надає стравам смак" або "приправу, що використовується для покращення смакових якостей їжі".

1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Підготуйте два дека.

2. Нанесіть 2 столові ложки оливкової олії на внутрішню поверхню половинок гарбуза, після чого розмістіть їх зрізом вниз на дека. Випікайте до тих пір, поки м'якоть гарбуза не стане м'якою, приблизно 20-25 хвилин.

3. Перекладіть кукурудзу на друге деко і збризкайте ½ столової ложки оливкової олії. Запікайте, поки кукурудза не почне набувати золотаво-коричневого кольору, 8-10 хвилин.

4. У компактній каструлі об'єднайте кіноа з водою або бульйоном. Доведіть до кипіння, а потім готуйте, поки рідина майже не випарується, а сама кіноа не стане м'якою, приблизно 12-15 хвилин.

5. Перекладіть кіноа до великої миски та перемішайте зі смаженою кукурудзою, нутом, зеленою цибулею, червоним перцем, петрушкою і фундуком.

6. У компактній чаші з'єднайте оливкову олію, оцет і гірчицю, добре перемішуючи. Додайте сіль і перець за смаком.

7. Додайте соус до начинки і ретельно перемішайте. Потім розподіліть цю суміш всередині половинок гарбуза. Ви можете вирізати частину м’якоті овоча, щоб створити більше простору для начинки, або ж просто покласти її поверх.

8. Посипте кожен шматочок гарбуза двома столовими ложками тертого сиру, а потім поверніть його в духовку, поки сир не розплавиться і начинка не прогріється, приблизно на 10-12 хвилин.

9. Подавайте страву теплою, одразу ж.

Related posts