Легкий рецепт печінкових котлет від шеф-кухаря: результат вражає смаковими якостями!
Печінка, приготована у вигляді таких котлет, сподобається навіть тим, хто раніше її не любив, це дуже просто, смачно та корисно.
Рецептом неймовірно смачних і ніжних котлет із курячої печінки поділилася шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram.
Для приготування смачних печінкових котлет нам знадобляться такі інгредієнти:
Почнемо з приготування основи для страви. Для цього нарізаємо цибулю маленькими кубиками, а моркву трьом на дрібній тертці. На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії обсмажуємо цибулю разом з морквою до отримання м'якості.
Поки овочі смажаться, печінку дрібно нарізаємо. За необхідності спершу зачищаємо печінку від жовтих прожилок, а якщо їх немає, то просто одразу нарізаємо.
До подрібненої печінки вводимо яйце, сметану, часник, пройдений через прес або натертий, обсмажену цибулю, борошно, сіль та перець, після чого ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
"Спочатку посмажте одну штуку та спробуйте її на сіль і чи тримає форму. Якщо ні, то додайте пʼяту ложку борошна. Мені було цього достатньо", - пояснила шеф-кухар.
Смажимо печінкові котлети на добре розігрітій пательні з невеликою кількістю олії. Ложкою викладаємо пласкі котлетки та смажимо їх із обох боків на середньому, ближче до мінімального, вогні під кришкою.
Уся принадність у соусі: кухар розкрив секрет, як смачно приготувати картоплю.
Найулюбленіший десерт осені: простий рецепт яблучного пирога з ароматною корицею.