Викидайте все, що у вас є, і маринуйте гарбуз: рецепт, який стане ідеальною альтернативою будь-яким гарнірам до м'яса!


Сезон гарбуза минає досить швидко, але щоб насолоджуватися цим овочем навіть у зимові та весняні місяці, українці можуть скористатися рецептом маринованого гарбуза.

Вона послужить смачним гарніром до м'яса, риби чи сиру.

Цей рецепт надзвичайно легкий і не потребує професійних кулінарних умінь, тому рекомендується почати процес маринування якомога швидше, поки стиглий гарбуз ще доступний.

Гарбуз очистіть від шкірки і насіння М'якоть наріжте в киплячій воді 5 хвилин. Потім відкиньте на друшляк.

Очищайте часник і корінь хрону, потім їх подрібніть. На дно попередньо стерилізованих банок розмістіть лаврове листя, гірчичні зерна, чорний перець у горошинах та шматочки часнику і хрону. Зверху на спеціях викладіть бланшовані кубики гарбуза.

Залийте гарбуз гарячим маринадом, накрийте кришкою і стерилізуйте протягом 15 хвилин для однолітрової банки з моменту закипання. Після цього щільно закрийте банку, переверніть її і укутайте до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному, темному місці.

Нагадуємо, як зігрітися після дощів: рецепт смачного теплого салату з буряком, сиром та картоплею для вечері.

Ми вже ділилися інформацією про курячі рулетики з сиром і зеленню: простий рецепт, який можна приготувати всього за 40 хвилин — ідеальний варіант для святкового столу або смачної вечері.

Related posts