Оберегти своє тіло від старіння та анемії: включіть у своє меню фрукт "вічної молодості".


Фейхоа — це незвичайний тропічний плід, який відзначається не тільки своїм неповторним смаковим профілем, але й безліччю корисних для здоров'я якостей.

Завдяки високому вмісту антиоксидантів, фейхоа допомагає боротися зі старінням клітин та підтримує здоров'я серця.

Поділимося причинами, чому варто додати цю екзотичну їжу до свого меню.

Цей фрукт багатий на вітаміни В, Е, К, С, а також містить антиоксидантні речовини. Завдяки високому рівню антиоксидантів, що допомагають боротися з передчасним старінням, іспанські медики охрестили фейхоа "фруктом вічної молодості".

Фейхоа є чудовим джерелом фолієвої кислоти та заліза, тому нутриціологи настійно радять вагітним жінкам включати цей екзотичний фрукт у свій раціон для профілактики анемії. Завдяки високому вмісту таких мінералів, як цинк, калій, фосфор і кальцій, фейхоа сприяє зміцненню кісткової тканини, запобігаючи її ламкості.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Які овочі споживати взимку: рекомендації з раціону від експерта з харчування.

У 2007 році вченими було встановлено, що фейхоа має протиракові властивості за рахунок потужного вмісту антиоксидантів.

Екзотичний плід сприяє швидшому зниженню ваги. Його вміст клітковини та вітамінів забезпечує організм необхідними речовинами, при цьому він має малу калорійність, що не впливає негативно на фігуру.

Лікарі рекомендують їсти фейхоа усім, хто має проблеми з травленням. Також вживання фрукту рекомендується у разі нудоти й харчових отруєнь, він здатен виводити шлаки й токсини з організму.

Людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту варто уникати вживання фейхоа. Цей фрукт також не рекомендований для осіб, які страждають на діабет, а також для тих, хто має алергію на вітамін С.

Жінкам, які годують груддю, рекомендується звернутися до лікаря для отримання порад щодо вживання фейхоа. Щодо дітей, їм дозволяється споживати лише один фрукт на добу.

Якісний фрукт характеризується зеленою шкіркою та пружною текстурою на дотик. Найкраще розрізати його перед покупкою. Якщо м'якуш має світлий, майже прозорий вигляд і нагадує желе, це свідчить про його стиглість. Однак, якщо м'якуш коричневий, то, на жаль, фрукт вже зіпсувався. Біла м'якоть вказує на те, що плоду ще потрібно дозріти. Зазвичай на ринку можна знайти недостиглі фейхоа, тому для їх дозрівання слід залишити їх на кілька днів при кімнатній температурі. Щодо зберігання, фейхоа рекомендується тримати в холодильнику не більше тижня.

Related posts